Laat u niet onbewogen

Even de tuin aanharken…

Beweeg! Beweeg! Beweeg!

Even achteruit inparkeren…

In huis even laminaat leggen…

Medische fitness

Lekker hardlopen of in de tuin werken zonder beperkingen. Trainen voor je sport of ga je voor een marathon. Werken aan een betere conditie na een blessure: Medische Fitness !

Investeer in een goede gezondheid en kom bewegen!

In mijn fysiotherapiepraktijk kunt u verantwoord aan uw conditie werken met behulp van onze fitness en beweegprogramma’s.

Medische fitness

Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten. Gelukkig gaan deze meestal snel weer over. Maar sommige klachten zijn hardnekkig. Het lichaam kan een bepaalde belasting dan gewoon niet meer aan. Medische Fitness richt zich op het verhelpen van deze specifieke klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.

Medische Fitness is geschikt voor mensen met een (tijdelijk) lagere belastbaarheid. Mogelijke indicaties zijn rug-, nek-, schouder-, bekken- en knieklachten, long-, hart- en vaatziektes en diabetes.

Medische fitness heeft tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, te bevorderen en te onderhouden. Het verbeteren van de algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart/longconditie, coördinatie en eventueel verlagen van lichaamsgewicht.

Er wordt altijd gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op het individuele klachtenpatroon. Medische Fitness is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het bewegingsapparaat en van het hart-, long- en vaatsysteem. Ook mensen die geen klachten hebben, maar wat meer verantwoord willen bewegen kunnen bij mij terecht. De lessen Medische fitness zijn er voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren en/of onderhouden.