Laat u niet onbewogen

Even de tuin aanharken…

Beweeg! Beweeg! Beweeg!

Even achteruit inparkeren…

In huis even laminaat leggen…

Fysiotherapie

In huis even laminaat leggen. Even achteruit inparkeren. Even de tuin aanharken. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt: Fysiotherapie !

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zo goed mogelijk blijft bewegen ondanks uw chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen.

fysiotherapie

Fysiotherapie

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts.

Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Voor iedereen is er wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk. Ook met specifieke klachten aan bijvoorbeeld uw bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie kunt u terecht bij een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Fysiotherapie

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Degene die daar alles van afweet is de fysiotherapeut: de specialist van het menselijk bewegen.

Bij mij kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten.

Het kan gaan om klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, sportblessures, een ‘verkeerde‘ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door u eerst vragen te stellen en u daarna te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Naast de oefeningen en massage (eventueel met behulp van apparatuur) spelen het geven van advies en het coachen een steeds grotere rol.

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

In de meeste gevallen gaat u met uw klacht eerst naar de huisarts. Die verwijst u door naar de fysiotherapeut. Ook een specialist, een bedrijfsarts, een verloskundige en een tandarts kunnen u een verwijzing fysiotherapie geven.

Vanaf 1 januari 2006 kunt u ook direct een afspraak met ons maken voor een behandeling.